sobota 28. dubna 2012

Dohoda o provedení práce 2012

Dohoda o provedení práce (DPP) se od ledna 2012 změnila v několika bodech. Již v loňském roce došlo u dohody o provedení práce ke změně v tom, že vstoupila v platnost povinnost uzavírat dohodu o provedení práce již pouze písemně. Hlavní změny u dohody o provedení práce pro rok 2012 přinesla novela zákoníku práce, která platí od 1.1.2012 a přinesla několik zásadních změn.

Až 300 hodina na jednu DPP
Nově je možné uzavřít dohodu o provedení práce u jednoho zaměstnavatele až na 300 hodin práce za rok, oproti předchozí úpravě, kdy bylo možné pouze na 150 hodin. Většině pracovních agentur a sezónních zaměstnavatelů, změna dohody o provedení práce přinesla usnadnění a nemusejí již hledat cesty jak obejít ustanovení o 150 hodinách, například přepsáním brigádníka na jinou právnickou osobu.

Od 10 000,- měsíčně povinnost platit pojistné
Dohoda o provedení práce od 1. 1. 2012 zavádí novou povinnost a to povinnost při měsíčním výdělku na dohodu o provedení práce vyšším než 10 000,- platit za zaměstnance sociální a zdravotní pojistné.

Daně z dohody o provedení práce
U dohody o provedení práce se platí 15% daň v případě, že výdělek v daném měsíci přesáhne 5000,- Kč. Pokud je měsíční výdělek na dohodu méně než 5000,- Kč, daň z příjmu u dohody o provedení práce se neplatí. Pokud si vyděláte více než 5000,- Kč měsíčně na DPP, můžete uplatnit slevy na dani v ročním prohlášení o dani z příjmu. V případě dohody o provedení práce je v naprosté většině výdělek ve skutečnosti nižší než výdělek, zakládající povinnost platit daň z příjmu po uplatnění slevy na dani.

Dohodu o provedení práce upravuje ustanovení § 74-77 zákoníku práce.


Vzor dohody o provedení práce ke stažení
Dohoda o provedení práce 2012

Dotazy na dohodu o provedení práce vložte do diskuse pod článkem. Na všechny dotazy postupně odpovíme.

Žádné komentáře:

 
PageRank ukazatel optimalizace PageRank.cz